zondag 20 maart 2011

Facturen van Google Adwords

Google stuurt je geen facturen toe voor je maandelijkse adwords kosten. Maar je hebt natuurlijk wel een factuur nodig voor je administratie.

Waar kun je je adwords facturen vinden?
Ga naar je adwords account (inloggen) en ga naar het tabblad 'facturering'. Kies voor 'betalingsoverzicht' en stel vervolgens de juiste periode in. Je krijgt nu een overzicht van de kosten per maand (in de ingestelde periode). In de grijze balk boven elke maand vind je helemaal aan de rechterkant 'op rekening'. Klik daar op en je hebt je factuur in beeld!

Let op: Google is wijzigingen aan het doorvoeren in het tabblad facturering. Dus het zou kunnen dat deze procedure bij jou anders werkt. Je kunt dan in het tabblad 'facturering' kiezen voor 'factuuroverzicht'. Door te klikken op 'all' krijg je een overzicht van alle facturen en je kunt nu de pdf van de gewenste adwords facturen openen en uitprinten.

Geen factuur voor een bepaalde maand?
Google genereert geen factuur als er in een bepaalde maand geen betalingen zijn uitgevoerd. En een factuur is pas na de eerste dag van de volgende maand beschikbaar. Tot die eerste dag van de volgende maand zie je de melding 'maandelijkse factuur nog niet gereed'. Je moet dan dus nog even wachten op de factuur voor je advertentiekosten.